Æg og rejer
Dette er en klassisk og elegant ægge- og rejestykke, hvor æstetik og smagen af friske råvarer får lov til at skinne igennem. Et smørsmurt stykke rugbrød af god kvalitet, danner fundamentet for denne kulinariske delikatesse. De to skiveskårede æg præsenteres i to rækker og en stribe af cremet mayonnaise lægges på toppen i midten af de to rækker. Ovenpå anrettes de frisk-pillede rejer som er samlet i ensrettet række. En buket af karse og lidt revet citronskal fuldender denne lækre ret, der byder på både visuel appel og en symfoni af smagsnuancer. Perfekt til en frokost eller som en del af en større buffet, denne ægge- og rejemad vil utvivlsomt imponere dine gæster.
Forberedelse 15 minutter min
ARBEJDSTID 5 minutter min
Ret Frokost
KØKKEN Dansk
Antal 4 Personer
Ingredienser
- 200 gram Rugbrød ca. 4 skiver
- 40 gram Smør
- 80 gram Mayonnaise
- 60 gram Karse
- 4 gram Citronskal
- 1 gram Salt
- 1 gram Peber
Fremgangsmåde
- Forbered brødet: Smør hver skive rugbrød med ca. 10 gram smør.
- Forbered æggene: Æggene koges i ca. 8 minutter og nedkøles hvorefter de pilles.Del hvert æg i en klassisk æggedeler. Tag de hvide endestykker fra i den ene ende, så blommen er tydelig, og tryk let på æggene så de foldes ud.
- Anret æggene: Placer den første række æg i den ene side af brødet på hver mad, og den anden række lægges, så den læner sig lidt op ad den første række.
- Tilføj mayonnaise: Læg en stribe mayonnaise (ca. 20 gram) mellem de to rækker æg på hvert brød. Sørg for ikke at dække æggeblommen.
- Anret rejerne: Placer 8 rejer (ca. 15 gram) med kroppen ned i den ene side af mayonnaisen på hvert brød.
- Tilføj karse og citronskal: Læg en buket karse (ca. 15 gram) på bagsiden af hvert brød.Pynt med lidt citronskal (ca. 1 gram) på hver mad.
- Servering: Server straks de anrettede rugbrødsmadder, mens de er friske og lækre
Keyword æg, Æg og rejer, karse, mayonnaise, rejer