Æggesalat med hvid sild og løg
Dyk ned i en klassisk dansk frokostoplevelse med vores opskrift på æggesalat og marinerede sild. Den cremede æggesalat, lavet med friske, smilende æg og en rig dressing, balanceres perfekt af de syrlige og delikat krydrede marinerede sild. Serveret på et stykke smørsmurt rugbrød, bringer denne kombination både fylde og friskhed til bordet. Pynt med karse og en radiser for at tilføje et strejf af elegance. Nyd denne ret som en del af en traditionel smørrebrødsanretning eller som en enkeltstående frokostfavorit hos Hallerens.
Forberedelse 20 minutter min
ARBEJDSTID 15 minutter min
Ret Frokost
KØKKEN Dansk
Antal 4
Ingredienser
Æggesalat
- 2-3 stk. Æg
- 125 gram Mayonnaise
- 10-15 gram Purløg (finthakket)
- ½ tsk. Karrypulver
- ½ tsk. Citronsagt
- ⅕ tsk. Hvid peber
- ½ tsk. Fint salt
Til smørrebrød
- 4 skiver Rugbrød
- 40 gram Smør
- 1-2 spsk. Æggesalat
- 4 stk. Marinerede sildefiletter
- 1 stk. Rødløg
- 2 stk. Radise
- 1 bundt Karse
Fremgangsmåde
Forbered ingredienserne:
- Kog æg indtil hårdkogte. Lad dem køle af inden de pilles.
- Æggene skæres fint i æggedeler til tern.
- Skyl purløg og hak det fint
- I en skål kombineres æggene, finthakket purløg, karry, citronsaft, salt og peber.
- Mayonnaise blandes i til sidst. Rør godt rundt, indtil alt er godt kombineret
- Smag til med mere salt eller peber efter behov.
Lav smørrebrød
- Smør hver skive rugbrød med 10 gram smør.
- Fordel 1-2 spsk. æggesalat over hver skive.
- En sildefilet formes som en hestesko og placeres midtpå.
- Silden (hesteskoen) fyldes med hakket rødløg.
- Pynt med karse og en vifte af radise
Keyword æg, Æggesalat, karse, Marinerede sild, Radiser