Hallernes

Vores historie

Vi går i op i, at smag, æstetik, pris m.m. spiller sammen

Torvehallerne

Rømersgade 18 1362 København K

Tivoli Food Hall

Berntorffsgade 3 1577 København V

Lyngby Storcenter

Store Torv 2800 Kongens Lyngby

Magasin

AdresseKongens Nytorv 13 1050 København K

De tre ejere af Hallernes Smørrebrød har vidt forskellige baggrunde. Mikkel Sarbo er cand.merc. og grundlægger af blandt andet en te butik, Lars Hilfling er arkitekt, og Lars Hilden er guldsmed og journalist.

At åbne en smørrebrødsbar kom egentlig med ønsket om at lave noget helt andet – eller mere – end guld, tegninger og te. En fælles kærlighed til smørrebrød gav dem ideen til at åbne en smørrebrødsbar. Men de ville lave bedre smørrebrød, end hvad de så og smagte andre steder. Smørrebrød var enten gammeldags-traditionelt og ikke opdateret med nye, friske råvarer. Eller det var vendt helt på hovedet og langt fra de gamle traditioner.

De tre allierede sig derfor med to erfarne smørrebrødsdamer. Sammen låste de fem sig inde i et køkken og gik i gang med at skabe opdaterede versioner af det traditionelle smørrebrød.

I 2012 åbnede Hallernes Smørrebrød i Torvehallerne i København, og sidenhen har de tre ejere åbnet forretninger i Lyngby Storcenter, Tivoli Food Hall og i Magasin. 

Smørrebørd take away
Smørrebrød København
Smørrebrød take away København
Smørrebrød take away København

Hallernes Smørrebrød er bygget op efter tre regler:

Den højeste kvalitet

Vi laver det meste fra bunden, og af ordentlige råvarer, som vi helst køber lokalt. Vi tænker så vidt muligt miljøvenligt – vores fisk er bæredygtig, vores flæskesteg og kogte æg er økologiske- men vi går ikke på kompromis med smagen og køber der, hvor vi får de bedste råvarer. 
Derudover skal smørrebrødet være frisksmurt og til en pris, så alle kan følge med.

Rugbrødet er fundamentet

Rugbrødet er fundamentet i smørrebrød. Det er lækkert, sundt, og det er særligt dansk.

Man skal så vidt muligt kunne se rugbrødet på vores stykker – det rammer stykket ind og strammer det op, så det bliver mere enkelt og overskueligt. 

Enkelthed!

Ejerne er inspirerede af funktionalisten Adolf Loos, der sagde, at ”Dekoration er en forbrydelse”, og arkitekten Mies Van der Rohe, som i 1947 kom med de berømte ord ”Less is more.”

I bund og grund handler begge udsagn om, at skabe ting, der kan stå flot i sig selv uden en masse effekter, stuk og pynt.

Det traditionelle salatblad og anden overflødig pynt er bandlyst for i stedet at give plads til hver enkelt ingrediens på smørrebrødet. Alle ingredienser skal have en funktion og sammen skabe en helstøbt smags- og synsoplevelse.