Røget makrel med røræg
Oplev essensen af det danske køkken med vores fortolkning af en klassisk delikatesse: smørrebrød med røget makrel og røræg. På et smørsmurt stykke rugbrød lægges to stykker røget makrel, hvis delikate og røgede smag straks vækker sanserne. Herpå placeres en generøs portion silkeblødt røræg, der tilføjer en cremet tekstur. Den intense smag af hakket rødløg og frisk purløg giver et raffineret løft, mens skiver af sprøde radiser og friske ærtespirer tilføjer et dekorativt touch.Dette smørrebrød er en hyldest til enkelhed og kvalitet, hvor hver ingrediens får plads til at skinne. Nyd den perfekte kombination med en lys, forfriskende øl eller et køligt glas hvidvin, som komplementerer smagsnuancerne.
Forberedelse 10 minutter min
ARBEJDSTID 15 minutter min
Ret Frokost
KØKKEN Dansk
Antal 4 stk.
Ingredienser
Indgredienser til røræg:
- 4 æg
- 1 dl fløde
- 30 gram smør
- knivspids salt og peber
Indgredienser til 4 stykker
- 4 skriver rugbrød
- 40 gram smør
- 8 stykker røget makrel
- 4 spsk. røræg
- 1 stk. rødløg (hakket)
- ¼ bundt purløg
- 4 stk. radiser
- 4 spidser ærtespirer
Fremgangsmåde
Forbered indgredienser
- Skær makrel fileterne ud i 8 lige stor skiver
- 30g smør smeltes i gryde og æggemasse hældes i. Omrøres grundigt indtil massen stivner. Til sidst tilsættes salt og peber og en klat koldt smør.
- Hak purløg og rødløg til sidst
Fremgangsmåde
- Smør hver skive rugbrød med 10 gram smør
- Placer 2 stykker røget makrel ved siden af hinanden.
- Anret 1 stor spiseske røræg midt på.
- Top smørrebrødet med hakket rødløg på den ene side og hakket purløg på den anden.
- Afslutningsvis pyntes der med en radise skåret som vifte og ærtespire.
Keyword Makrel, Purløg, Røget makrel, røræg, Smørrebrød