Torskerogn med caviar
Oplev en klassisk dansk delikatesse, hvor smag og æstetik forenes i en perfekt balance: torskerogn med caviar på rugbrød. På et smørsmurt stykke rugbrød præsenteres den milde torskerogn som en elegant vifte, toppet med en delikat roset af hjemmelavet dildmayonnaise. En skefuld stenbiderrogn tilfører en subtil smag af havets dyb, mens frisk dild, fine citrusnoter og en sprød kontrast fra rød syre skaber en harmoni af teksturer og smagsnuancer.Dette smørrebrød er en hyldest til det danske køkken, perfekt til både den lette frokost og den mere festlige anledning. Nyd det gerne med en lys, perlende øl eller et koldt glas hvidvin, som komplementerer de delikate maritime noter.
Forberedelse 10 minutter min
ARBEJDSTID 15 minutter min
Ret Frokost
KØKKEN Dansk
Antal 4 stk.
Ingredienser
Ingredienser til dildmayo (lille mængde)
- 1,5 tsk mayonnaise
- 1 tsk finthakket dild
- Et let drys citronpeber
- ¼ tsk fintrevet citronskal
- Et par dråber citronsaft
Ingredienser til 4 stykker
- 4 skiver rugbrød (200 gram)
- 40 gram smør
- 225 gram torskerogn (4-5 tynde skiver pr. mad)
- 1 tsk stenbiderrogn pr. mad
- citron (pynt)
- dild (pynt)
- rød syre (pynt)
Fremgangsmåde
Forbered ingredienser
- Kom 1,5 teskefuld mayonnaise, 1 stk. finthakket dild, et let drys citronpeber, 1/4 teskefuld fintrevet citronskal og et par dråber citronsaft i en skål
- Rør ingredienserne sammen, indtil de er godt blandet
- Smag til og juster mængderne af krydderierne efter behov
- Opbevar mayonnaisen i køleskabet indtil den skal bruges
Fremgangsmåde
- Smør hver skive rugbrød med 10 gram smør
- Arranger 4-5 tynde skiver torskerogn på rugbrødet, så de danner en vifte
- Anvend en sprøjtepose eller en teske til at forme en roset af dildmayonnaise på det højeste punkt på torskerognen
- Placer 1 teske stenbiderrogn på stykkets forside
- Afslut ved at pynte smørrebrødet med friske dildkviste, tyndt skivede citronstrimler og rød syre
Keyword caviar, dildmayonnaise, Smørrebrød, torskerogn