Oplev en smagfuld og elegant nyfortolkning af det klassiske danske smørrebrød med asparges og røget laks. På et frisk, smørsmurt stykke rugbrød lægges fem perfekt dampede asparges, der strækker sig som en grøn bro over brødet og danner en harmonisk base. Herpå placeres en delikat skive røget laks, formet som et kræmmerhus, fyldt med en silkeblød dildmayonnaise, der tilføjer en subtil cremethed og løfter smagen uden at dominere.Denne visuelle og smagsmæssige symfoni fuldendes med en sprød pynt af friske ærtespirer og små spiselige blomster, der tilfører både farve og friskhed. Server denne delikatesse til frokost eller som en del af en sofistikeret buffet, og oplev, hvordan de nøje udvalgte ingredienser arbejder sammen i perfekt balance.Hertil anbefaler vi en kølig, lys øl eller et koldt glas hvidvin, som elegant komplementerer rettens milde og friske smagsnoter.
Start med at veje 155 gram mayonnaise og anbring det i en blandingsskål
Hak en lille håndfuld frisk dild fint
Tilsæt 3 gram citronpeber og den finthakkede dild til mayonnaisen
Brug en ske eller piskeris ti omhyggeligt at røre alle ingredienserne sammen, indtil blandingen er jævn og ensartet. Den må ikke være for flydende
Rengør og skær asparges så de er nogenlunde lige lange
Fremgangsmåde
Smør hver skive rugbrød med 10 gram smør
5 lige lange asparges lægges på langs af brødet
En skive laks på ca. 40 gram formes til et kræmmerhus og fyldes med dildmayo (40 gram). Mayonnaisen skal ikke være flydende, så det kan løbe ud af kræmmerhuset som vist på billedet.